Om den förtjusande Professor Russell (Isaiah Berlin)

Brev till Felix Frankfurter, 23 augusti 1937. Isaiah Berlin beskriver oenigheterna inom hans college angående förslaget att bjuda in Bertrand Russell till Oxford under en termin. Det fanns många som var ytterst fientliga till detta förslag, framförallt med tanke på Russells radikalism och okristliga moral. . .

My conversation with the Warden [of All Souls college] I cannot reproduce, it was absolutely wonderful: he plainly hates Russell & all connected with him, but finally said ‘I suppose, at bottom, he is a very lovable kind of man?’ really I didn’t know what to say. I might have said, I suppose, ‘Many women appear to have found him so, sir’ but didn’t, only just though.

Isaiah Berlin, Flourishing. Letters 1928—1946, Chatto & Windus, London, 2004, s. 250.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s