No more NoN

DN skrotar/krymper Namn och Nytt (rapporteras av Resumé och Journalisten). Och Band of Horses sjunger:

The end’s not near

It’s here

Jag vill härmed formellt delge min protest. Beslutet är tragiskt. En ny seger åt kortsiktigheten, åt tidsandan.

Och inte kan det vara en vettig överlevnadsstrategi att skära ner på denna typ av inslag i tidningen. Namn och Nytt är den sida som kanske allra främst odlar och bygger upp en DN-identitet i läsekretsen, och är det något som en tidning behöver för att överleva idag är det just detta slags identitet. Nyheter och inredningsreportage kan man ta del av genom en mängd källor, och eftersom affärsmodellen (prenumererande läsare) bygger på läsarna väljer att binda upp sig till en sådan källa, så måste en tidning om den ska överleva erbjuda läsarna något mer, vara lite särpräglad, odla en speciell relation och identitet — kort sagt, inte vara utbytbar mot vilken annan nyhetskanal som helst.

Per Wirtén skrev nyligen en kritisk text om Gunilla Herlitz i Expressen: ”På väg mot nollpunkten”. Björn af Kleen på delvis samma tema: ”Hemmablindhet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s