Årtiondets böcker inom politisk filosofi

På Crooked Timber diskuterar man vilka böcker som är årtiondets främsta och vilka verk från denna period som kommer att läsas i framtiden (många kommentatorer hävdar att ytterst få kommer att läsas i framtiden på det sätt som man nu faktiskt läser ett flertal verk från 80-talet).

Det är en intressant diskussion, även om jag bara läst ett fåtal av de böcker som nämns (jag har än så länge fullt upp med de föregående 2500 åren). Men jag blev ärligt talat helt chockad av att två eller tre kommentatorer föreslår Raymond Geuss Philosophy and Real Politics! Trots att jag på många sätt sympatiserar med Geuss teoretiska ansats så kan jag inte påstå att boken är bra, och att sedan folk föreslår den som en av årtiondets främsta böcker är faktiskt helt otroligt. Jag blev dock lite lättad när Tom Hurka gick in och sade ifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s