Kompensation av brottsoffer

Idag ska jag åka en tur till Helsingborg och att träffa mitt målsägarbiträde för att sammanställa mina anspråk inför den kommande rättegången. Detta föranleder ytterligare en liten komplettering av mina tidigare inlägg.

Finally, nothing speaks better for a liberal state than legal efforts to compensate the victims of crime rather than merely to punish the criminal for having violated the law. For he did injure, terrify, and abuse a human being first and foremost.

Judith Shklar, ‘The Liberalism of Fear’, i Political Thought and Political Thinkers, (Chicago: The University of Chicago Press, 1998).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s