Totò Schillaci

Det första mästerskap som jag har minnen från är VM i Italien 1990. Jag minns bland annat att jag var hemma hos min granne och tittade på öppningsmatchen, och hur vi efteråt spelade boll mellan äppelträden på tomten.

I den åldern är det ofta på oklara grunder som man gör sina ställningstaganden. Mitt favoritlag blev Italien. Nu i vuxen ålder framstår detta naturligtvis som fullständigt omdömeslöst. Men då var skälet enkelt nog. Salvatore ”Totò” Schillaci.

Sist in i truppen. Inte en enda landskamp tidigare. Kom in som avbytare i första matchen. Blev VM:s skyttekung.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s