”Strawberries in the soup”

I en essä i The American Scholar skriver Helen Hazen om sin upplevelse av att få sitt bokmanus kommenterat och redigerat av Jacques Barzun. Så här skrev Barzun om ett av hennes utkast, som han inte tyckte följde den linje som stakats ut i manusets inledning:

When you have this menu for your guest’s dinner, stick to the contents of each course as you serve it — no strawberries in the soup. You must treat every topic once and be done with it — so you can build on top of it and not have to re-lay the foundation already set.

Även om jag tycker att Barzuns Simple & Direct innehåller en hel del bra tips så är frågan om inte Helen Hazen fick ta emot ett av de mest välfunna. “Strawberries in the soup”, en passande bild för något som inte passar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s