Kalender!

Hej alla som följer bloggen!

Här kommer en lite ovanlig uppdatering. Jag har pysslat med ett sidoprojekt de senaste veckorna. Det började med att jag inte var nöjd med befintliga väggkalendrar på den svenska marknaden – jag var på jakt efter en kalender som skulle underlätta planering på lite längre sikt.

Mitt letande slutade med att jag började rita upp en kalender själv. Efter ett tag tyckte jag att resultatet var ganska lovande, och tanken slog mig att det rimligen borde finnas fler än jag som skulle tycka att designen har vissa fördelar.

Kalendern visar veckorna i en följd istället för att bryta vid månadsskiften. Man behöver därför inte växla med blicken mellan olika månader och försöka pussla ihop hur lång tid det egentligen är kvar till ett viktigt datum. Månaderna i sin tur framhävs genom att de har olika bakgrundsfärg. Sammantaget blir det enkelt att orientera sig i tiden både utifrån månad och vecka. Kalendern gör det därför enklare att överblicka viktiga händelser och hållpunkter, och att planera arbetet inför en deadline, en konferens, en lansering eller semestern.

Jag har satt ihop en enkel hemsida med ett beställningsformulär. Senaste dagen att beställa är på söndag, efter det lägger jag en order hos tryckeriet. Kika gärna på hemsidan The Weekly Year.

Förmodligen är det en ganska liten nisch som kan finna kalenderns upplägg tilltalande, och ni får hemskt gärna sprida länken till bekanta som ni tror kan vara intresserade av konceptet!