Sedan min disputation våren 2019 har det inte blivit särskilt mycket skrivande för egen del. Jag har försörjt mig som översättare och redaktör, samt genom att undervisa lite grann vid min gamla institution på Lunds universitetet.

Glädjande nog fick jag i vintras besked om att jag beviljats ett stipendium. Med hjälp av detta stipendium kommer jag nu påbörja arbetet med en bok om liberal nationalism. Jämfört med min avhandling kommer boken skrivas för en lite bredare publik samt ha ett större fokus på Sverige och den svenska samhällsdebatten. Det ska bli väldigt roligt!

Ett stipendium tar dock ofrånkomligen slut, och jag har därför funderat på mer långsiktiga sätt för att möjliggöra eget skrivande. Med stor nyfikenhet har jag följt framväxten i USA av olika tjänster som möjliggör direkta prenumerationer och/eller bidrag från läsare till skribenter (eller andra typer av kulturutövare). Kanske är det så att de karga utsikterna att i Sverige försörja sig som fri skribent kan komma att förbättras genom sådana plattformar?

Det kan vara värt att pröva iallafall. Jag har därför skapat en separat blogg på plattformen Patreon, där jag kommer att publicera läsvärda citat, sammanfattningar av intressanta idéer, samt egna preliminära resonemang. Möjligen kan det ses som ett slags ”behind-the-scenes”-material, i relation till skrivandet av artiklar och det aktuella bokprojektet.

Jag vet verkligen inte hur det kommer falla ut! Förhoppningsvis kan mina små inlägg vara av värde för andra som intresserar sig för liknande frågor inom politik och politisk teori, eller lockar det kanske enbart de som verkligen gillar det jag skriver och vill stötta verksamheten. Vem vet? Man kan hursomhelst prenumera som ”följare” för €1,5/månad och som ”supporter” för €3 (eller valfritt belopp). (Jag hoppas och tror att Patreon i framtiden kommer att acceptera SEK som valuta). Blir man prenumerant kommer alla inlägg vara öppna på sidan, och när inlägg publiceras kommer de även som nyhetsbrev i mejlkorgen.

Är du intresserad av materialet, eller skulle du kunna tänka dig bidra till att jag kan skriva och delta i samhällsdebatten mer kontinuerligt? Hursomhelst skulle jag bli väldigt glad och tacksam!